top of page
Coaching homepage

Over TWIINS

Over twiins

About

Hallo mijn naam is Jeanine de Hoo-Schikker mama van een  zoon (1) getrouwd en wonend op het prachtige waddeneiland Texel. TWIINS is ontstaan tijdens een lange reis door Azië. Een jonge vrouw, die haar hart durft te volgen en haar volledige potentieel wil benutten maar wel met veel plezier en in alle vrijheid. Door mijn altijd aanwezige nieuwsgierigheid naar de nieuwste trends op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, selfcare en manieren om een gezonde balans te vinden tussen lichaam en geest vond ik de perfecte  combinatie van Coaching en Yoga in een Retreat. Op een ontspannen manier het beste uit jezelf halen, waarbij lichaam en geest centraal staan en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, net zoals TWIINS. 

Be the CHANGE you want to see in the WORLD

Mahatma Gandhi

Mijn verhaal

Sinds 2016 ben ik gestart met TWIINS Coaching, Yoga & Retreats. Hoe vaak ontmoet en spreek je ogenschijnlijk zelfverzekerde ‘sterke’ vrouwen waarvan je direct onder de indruk bent. Wanneer je echter dieper met hen in gesprek gaat, merk je regelmatig dat ze helemaal niet onder de indruk zijn van zichzelf maar worstelen met onzekerheden, pijnlijke ervaringen uit het verleden en zorgen over de toekomst die hen blokkeert en belemmert om hun volle potentieel te benutten zo zonde! 

Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens een onuitputtelijke kracht heeft om haar volle potentieel te kunnen benutten en op haar eigen manier succesvol te zijn. Ik droomde van een manier om die vrouwen te bereiken en hen te ondersteunen en begeleiden om het eigen vermogen weer zichtbaar te maken en het beste in zichzelf naar boven te halen. Hoe ik dit zou gaan doen wist ik nog niet maar diep van binnen was dit een droom waarvan ik wist dat ik hem ooit ging verwezenlijken. 

 

Toch hield iets ongrijpbaars mij gedurende lange tijd tegen. Soms waren het gedachten of gevoelens zoals: kan ik dit wel en wie ben ik om zoiets te doen. Er was ook altijd een goed excuus om nog even te wachten.‘Volgend jaar is een beter moment’, dacht ik dan. Ik bleef me maar verder ontwikkelen en meer kennis vergaren. Herkenbaar? Ik zat in zoals ze dat noemen

‘de wachtstand’ totdat ik besloot alles achter me te laten en samen met mijn man op reis te gaan en mezelf de tijd en ruimte te gunnen om na te denken waar ik nu werkelijk gelukkig van word. Dat was het startpunt.Tijdens deze reis las ik een mooie zin in een boek van Eckhart Tolle, waar ik niet omheen kon: 'Als nu niet het juiste moment is, wanneer dan wel?' In zijn boek vertelde hij dat het juiste moment nooit gaat komen. Je blijft je namelijk altijd ontwikkelen en een eeuwige student van het leven.

 

Er volgde een aantal jaren van zelfontwikkeling en healing. Ik werd me bewust van onbewuste overtuigingen en gedachtepatronen, nam afscheid van oude angsten en leerde de signalen van mijn lichaam kennen om in balans te blijven. Door mijn hart te volgen wil ik nu alles wat ik heb geleerd (en blijf leren) en ervaren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, Yoga en selfcare, delen met andere vrouwen. Want wanneer jij tijd aan jezelf besteed, lekker in je vel zit, zowel lichamelijk als geestelijk,  dan inspireer je anderen bewust of onbewust, om ook het beste in zichzelf naar boven te halen. Door elkaar te versterken en onze potentie te durven delen ben ik ervan overtuigd dat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken!

Liefs Jeanine

'IF NOT NOW? WHEN?'
                           Eckhart Tolle 

Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in de communicatiewetenschappen.

Heel wat jaren geleden begon ik met de opleiding tot NLP Practitioner coach. Daarna de NLP Master Practitioner en inmiddels ben ik opgeleid tot internationaal geaccrediteerd Master Coach, de hoogst beschikbare opleiding in Nederland op het gebied van NLP-Coaching. Daarnaast werkte ik als trainer bij een opleidingsinstituut voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling in Amsterdam, waarin in anderen opleidde tot coach. 

In mijn vrije tijd vond ik in Yoga de rust en ruimte om te ontspannen en naar mijn lichaam te luisteren. Naast mijn interesse in mentale gezondheid  en persoonlijke ontwikkeling miste ik nog de connectie met het lichaam. Na talloze cursussen en workshops in zowel binnen als buitenland op het gebied van meditatie, yoga en mindfullness,  ben ik naar India vertrokken voor de opleiding tot internationaal gecertificeerd yogadocent.

Internationale Communicatie HBO - 2007 - Leeuwarden

NLP Practitioner - 2008 - Amsterdam

Communicatie- en informatiewetenschappen - 2012  

Universiteit van Groningen

Reiki level 1 - Thailand

NLP Master Practitioner - 2014 - Amsterdam

Master Coach opleiding - 2015 - Amsterdam

Hatha Yoga docentenopleiding 200 RYT  - 2014 - India

Hypnose - 2015 - Amsterdam

Tijdlijntherapie - 2015 - Amsterdam

Trainersopleiding (NLP) 2016 - Amsterdam 

Familieopstellingen en Systemisch werk 2017 - Amsterdam

Yin Yoga docentenopleiding 2018 - Nederland

bottom of page