top of page

Sometimes the wrong choices bring us to the right places


Brexit is een feit! Engeland heeft vandaag gekozen voor het uitreden uit de EU. Hoe maak jij eigenlijk een keuze?

We hebben allemaal een eigen manier, wat betreft het maken van keuzes of ze nu klein zijn zoals: ''ga ik vanavond borrelen of sporten? en kies ik dan voor yoga of hardlopen?'' of groter zoals: ''zal ik gaan solliciteren naar een nieuwe baan of blijf ik bij mijn huidige werkgever?'', ''ga ik die verre reis nu eindelijk maken dit jaar of toch niet?''.

Keuzes maken we elke dag, op basis waarvan nemen we die beslissingen?

Neem jij een beslissing op basis van eerdere ervaringen uit het verleden of ben je meer gericht op de toekomst? Denk je aan wat een keuze jou gaat opleveren of aan wat je ervoor moet opgeven? Ben jij geneigd alle risico's in kaart te brengen of zie jij alleen de voordelen?

Wat vinden anderen ervan?

Uit onderzoek blijkt, dat onze omgeving sterk van invloed is, als het gaat om het nemen van een beslissing. Vind jij het belangrijk om met je omgeving te overleggen wanneer je een beslissing gaat nemen? Hecht jij waarde aan wat anderen ervan vinden of laat je de meningen van anderen voor wat ze zijn en ga je volledig je eigen gang?

Hoe gemakkelijk is het maken van een keuze eigenlijk?

Soms is een keuze maken nog niet zo gemakkelijk. Je kunt soms uren of dagen twijfelen voordat je daadwerkelijk een keuze maakt en in sommige gevallen twijfel je zo sterk dat je helemaal geen keuze maakt.

Ben jij tevreden over de manier waarop je keuzes maakt? Gaat het je gemakkelijk af of kost het je tijd en moeite om een keus te maken? Met behulp van coaching kun je ontdekken op welke manier jij beslissingen neemt. Wanneer je je bewust bent van jouw huidige manier en hier minder tevreden over bent, kun je leren hoe je deze kunt veranderen.

En heb je een verkeerde keuze gemaakt? Maak je niet druk, soms leiden juist deze keuzes tot verrassende, nieuwe inzichten!

Hoe is dat voor jou? Maak jij gemakkelijk een keuze?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
bottom of page