top of page

Hoe was jouw dag vandaag?


Hoe vaak krijg of stel je die vraag aan het einde van je dag aan je partner? en wat is dan het antwoord? 'Prima!' of 'Goed hoor!' en als je dat nu eens op een andere manier zou doen? Zou dat iets veranderen?

 

Dankbaarheid maakt gelukkig

Wanneer je een heerlijk weekend hebt gehad of een feestje met familie en vrienden dan ben je na zo'n weekend enorm dankbaar. Dankbaar voor het contact met al je dierbaren en blij dat ze willen delen in jouw vreugde.

Vervolgens begint de 'normale' week weer en word je opgeslokt door dagelijkse beslommeringen. Na een lange dag bij thuiskomst hoor je vaak 'Hoe was jouw dag?' en maar zelden komt er een uitgebreid antwoord.

Uit onderzoek blijkt dat juist de mensen, die vaker stilstaan bij wat ze hebben en de momenten van dankbaarheid koesteren, zich veel gelukkiger voelen. Maar hoe doe je dat dan stilstaan bij de dingen waar je dankbaar voor kunt zijn? Juist wanneer je een ogenschijnlijk 'normale' dag hebt gehad? Dat kan doormiddel van krachtvragen, stel ze aan jezelf, je partner of andere dierbaren en waarschijnlijk krijg je een verrassend uitgebreid antwoord.

 

It is not joy that makes us grateful

it is gratitude that makes us joyful

 

Krachtvragen zorgen voor verdieping

Stel jezelf of de ander vanavond voor het slapen gaan de volgende vragen:

Vraag 1. Wat waren de drie mooiste momenten van de dag?

Vraag 2. Wat heb ik geleerd vandaag?

Vraag 3. Wat heb ik vandaag gegeven en op welke manier?

Schrijf alle antwoorden op in een boekje en probeer dit vier weken lang bij te houden. Heb je geen idee waarvoor je dankbaar kunt zijn? Dat je vanochtend wakker bent geworden, is al een prestatie op zich, waar je dankbaar voor mag zijn..

..en vertel eens hoe was jouw dag?

 

Interessant en leerzaam? Deel het met anderen. Op de hoogte blijven? Volg TWIINS op Facebook & Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
bottom of page