top of page
Yoga homepage
Yoga

Yoga freedom of the body

HATHA YOGA
HATHA YOGA

 

Hatha Yoga is een vorm van yoga waarbij je alle spieren van je lichaam gebruikt door oefeningen te doen en in uitgebalanceerde houdingen te staan. De oefeningen zijn erop gericht je bewust te maken van je lichaam en de eventuele spanningen en signalen die aanwezig zijn. Ademhalingsoefeningen helpen je om je te concentreren op je lichaam, de spieren en de houding waarin je staat, waardoor er een betere balans ontstaat tussen je lichaam en de geest. Het is een ideale manier om te onthaasten, stress te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

In tegenstelling tot diverse andere sporten, is er bij hatha yoga sprake van een rustig tempo, ontspanning en bewuste aandacht die lichaam en geest met elkaar verbindt. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat yoga goed is voor de hormoonbalans en stressverminderend werkt. Bij andere sporten is dat niet altijd het geval. De meeste vormen van lichaamsbeweging zetten het lichaam aan tot het vormen van gifstoffen, terwijl yogaoefeningen juist helpen deze af te voeren. Het is dus een zeer gezonde vorm van lichaamsbeweging en een ideale aanvulling op 

je huidige sportroutine.

Wil je graag een groepssessie, workshop of training op maat met je bedrijf 

of particulier bel dan 06-19691004 of stuur een e-mail naar info@twiins.nl 

voor alle mogelijkheden. 

 

Yoga teaches you how to LISTEN to your BODY

KOM EENS UIT JE HOOFD!

Ons hoofd heeft het maar druk. Hoewel het maar 20 procent van ons totale lichaam uitmaakt, hechten we meer waarde aan wat er in ons hoofd gebeurt dan aan wat de overige 80 procent van ons lichaam doet. We denken terug aan het verleden, maken ons zorgen over de toekomst en als we hier en nu iets voelen, dan zoeken we daar een mentale reden bij. Ondertussen geeft ons lichaam signalen: zeurende hoofdpijn, last van de rug of RSI-klachten, bijvoorbeeld. Die signalen negeren we veel te vaak. We nemen hoogstens een pijnstiller en gaan door met ons dagelijks leven. Pas als ons lichaam begint te schreeuwen, en de eerste tekenen van ziekte of burn-out verschijnen, begrijpen we dat het ons iets probeert te zeggen. Tijdens yogales leer je onder andere om weer naar je lichaam te luisteren en je bewust te worden van dat deel van jou dat ook aandacht verdient.
Girl by the Sea
yoga Pose

EEN FYSIEKE SPIEGEL VAN DE GEEST

Naast een zeer gezonde en toegankelijke vorm van lichaamsbeweging is yoga ook een goede manier om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Hoe jij je op de yogamat gedraagt, geeft namelijk een inkijkje in je geest. Geef je snel op wanneer je uit balans raakt? Vergelijk jij jezelf constant met je buurman of - vrouw? Vouw jij jezelf koste wat kost in een moeilijke houding, ook als je daarbij je eigen lichamelijke grenzen moet overschrijden? De kans is groot dat je het gedrag op de mat ook vertoont in het dagelijks leven: je raakt bijvoorbeeld snel ontmoedigd als je iets verkeerd doet, je bent te veel bezig met wat collega’s vinden in plaats van met je eigen werk of je ligt ’s avonds met hoofdpijn op de bank, omdat je weer eens te veel hebt gegeven. Zo zie je: dat eenvoudige yogamatje biedt je meer dan je denkt. Kom werken aan je lichaam en herstel de balans tussen lichaam en geest. 

Momenteel geen evenementen
bottom of page